Samenwerking Prima Life

Preventief maar ook na het oplopen van een blessure

Samenwerking op gebied van hardlopen en wandelen

Prima Life is gespecialiseerd in het begeleiden van sporters op ieder niveau. Zij gebruiken hun kennis en ervaring op preventief vlak maar ook als er een blessure is ontstaan. Prima Life en Cor Knipmeijer van Doorlopend Beter werken samen op het gebied van hardlopen en wandelen om het beste uit je lichaam te halen.

Een gezond en vitaal lichaam draagt daadwerkelijk bij aan een gelukkig leven, of je nou een topsporter bent of een 50+’er. Een lichaam bepaalt hoe iemand in het leven staat. Cor Knipmeijer is gespecialiseerd in de Chi-looptechniek. Hij leert je graag hoe je met deze techniek op een ontspannen en blessurevrije manier kunt hardlopen of wandelen

Hoe werkt het?

Met ChiRunning meer plezier in hardlopen ChiRunning is een manier van hardlopen waarbij je je vanuit een sterke kern op een ontspannen manier kunt voortbewegen zover en zo lang je wilt. Het is een techniek waarbij je de zwaartekracht het werk laat doen. Je landt op je middenvoet onder je lichaamszwaartepunt. Je belast je spieren en gewrichten veel minder en je spaart energie, waardoor je verder of harder kunt lopen. Door dit alles is de kans op blessures uitermate klein. Met ChiRunning rolt de weg onder je door!

Er worden regelmatig workshops ChiRunning georganiseerd. Kijk voor het workshop programma op de website of informeer naar de mogelijkheden. Wil je meer informatie over ChiRunning? kijk dan op www.doorlopendbeter.nl
Met ChiWalking ontspannen wandelen terwijl je fit blijft ChiWalking leert je te wandelen op een manier die bijdraagt aan je fysieke en mentale gezondheid. Je loopt gemakkelijker, soepeler en geniet van elke stap die je zet. Je ontziet je lichaam en hebt dus minder last van pijntjes en blessures. Met ChiWalking blijf je fit tot op hoge leeftijd en geniet je van elke wandeling.

Samenwerking op diverse gebieden

De samenwerking tussen Prima Life en Doorlopend Beter biedt unieke kansen op het gebied van:
loopanalyse, trainingsadvies, techniektraining en revalidatie.

Loopanalyse
Als je eens wilt laten kijken naar je looptechniek, kun je bij Prima Life en Doorlopend Beter ook een loopanalyse laten maken. Op video worden je wandel- en hardloopbewegingen opgenomen. Aan de hand van deze opnamen wordt gekeken of wij je eventueel tips en aanbevelingen kunnen aanreiken waarmee jij je techniek kunt verbeteren.

Trainingsadvies
Samen kunnen de looptrainer en de sportfysiotherapeut bepalen of de huidige training past bij jouw belastbaarheid. Uit dit overleg zullen dan adviezen komen. Deze kunnen gericht zijn op trainingsintensiteit en trainingsomvang maar ook of je aanvullende training nodig hebt.

Techniektraining
Techniektraining is gericht op het verbeteren van de looptechniek. Hierdoor loop je efficiënter en is de kans op blessures minder groot. De looptrainer kan aan de hand van de loopanalyse een gericht plan maken om jou efficiënter te laten lopen.

Revalidatie
Ondanks de juiste opbouw en trainingsvormen kan het nog steeds zo zijn dat er blessures ontstaan. De sportfysiotherapeut bij Prima Life helpt je in samenwerking met de looptrainer om weer terug te komen op je oude niveau.

“A good runner leaves no footprints”

―Lao Tsu

Sparta Nova; inzicht in jouw lichaam

Dit is een programma wat inzicht kan geven in de sterke en zwakke punten van het lichaam. De testen die daarvoor gebruikt worden, zijn specifiek voor het hardlopen. Er kan een preventieve screening gedaan worden om te zien waar je zwakke punten liggen en of er een verhoogde kans is op het ontstaan van blessures.

Hieruit komt een rapport en een advies met gerichte oefeningen om blessures te voorkomen. Bij een al aanwezige blessure kan dit programma gebruikt worden om de revalidatie te ondersteunen en er later voor zorgen dat de blessure niet meer terugkomt.

Trainingen bij Prima Life

Wil je graag elke week met gelijkgestemden trainen? Sluit je dan aan bij de beginners- of de gevorderden loopgroep. Wil je een keer meetrainen om te kijken of het iets voor jou is? Kom gerust langs.

We starten altijd op de locatie:
Spectrum Medisch Centrum Meppel
Schoolstraat 4
7941 CA Meppel

Recreanten beginners loopgroep:
op dinsdagavond van 18:45 tot 19:45 uur traint de recreantenloopgroep van Prima Life.
Wil jij ook eens meelopen met deze gemotiveerde groep, meld dit dan even bij Cor Knipmeijer op telefoonnummer: 06-512 80 241.

Sneller worden:
Deze loopgroep leent zich ook uitstekend om sneller te worden.

Gevorderden loopgroep:
Op dinsdagavond van 20:00 tot 21:00 uur traint de gevorderden loopgroep van Prima Life. Wil jij ook eens meelopen met deze gemotiveerde groep, meld dit dan even bij Cor Knipmeijer op telefoonnummer: 06-512 80 241.

Meer weten?
Ben je benieuwd wat Prima Life en Doorlopend beter voor jou kunnen betekenen, neem dan contact met ons op. Bekijk dan onze websites je in voor de of neem direct met ons op. Of bezoek de website van Prima Life of Doorlopend beter. www.primalife.nl en www.doorlopendbeter.nl