ChiRunning

Lopen kost minder energie en de belasting op spieren & gewrichten is laag.

Met ChiRunning meer plezier in hardlopen

ChiRunning combineert de centrale bewegingsprincipes van Tai Chi met de hardloopsport. Het is een manier van hardlopen waarbij je vanuit een sterke kern op een ontspannen manier kunt voortbewegen zover en zo lang je wilt.

Het is een techniek waarbij je vriendschap sluit met de zwaartekracht. Je loopt in een hoge pasfrequentie met ontspannen ledematen.

Je gebruikt weinig energie en de belasting op spieren en gewrichten is laag. De kans op overbelastingblessures is op deze wijze minimaal.

Meer lezen over ChiRunning? Op deze pagina vind je meer informatie over ChiRunning »

Volg een workshop ChiRunning

Als je pijnvrij en moeiteloos kunt hardlopen, zal het plezier in hardlopen alleen maar groter worden. Ervaar het zelf, meld je aan voor een workshop »

De workshop duurt ongeveer zeven uur en omvat in het eerste deel alle basisbeginselen van ChiRunning, terwijl in het tweede deel alles uitgebreid wordt geoefend. Ook wordt er een videoanalyse gemaakt die we aan het einde van de dag analyseren.

Een workshop ChiRunning duurt van 09.30 tot 16.30 uur. De prijs voor de workshop is 110 euro per persoon. Er is plaats voor maximaal 8 personen.

Wil je zelf de voordelen van ChiRunning ervaren, geef je dan op voor een workshop »

Maatwerk

Wil je liever één op één begeleiding? dan kan dat natuurlijk ook. Maak via info@doorlopendbeter.nl je wensen kenbaar.

Minder kans op blessures

Met ChiRunning, maar ook met ChiWalking, verminder je de kans op blessures. Zelf ben ik gelukkig zelden of nooit geblesseerd. Als trainer echter zie ik maar al te vaak lopers die dat wel overkomt.

Om die lopers maar natuurlijk ook alle andere hardlopers en de wandelaars de gelegenheid te geven de voordelen van ChiRunning en/of ChiWalking te ervaren, besloot ik dat ik ChiRunning- en ChiWalking-instructeur wilde worden.

Ik werd toegelaten tot de opleiding bij Marion Meesters en Ans Oudejans. In 2016 rondde ik die opleiding succesvol af.

“A good runner leaves no footprints”

―Lao Tsu

ChiRunning - het boek

Bestel de Nederlandse vertaling van het boek ChiRunning.

Een revolutionaire techniek voor blessurevrij en moeiteloos hardlopen. Hét handboek voor degenen die alles willen weten van ChiRunning.

ISBN 978 90 6963 8461

Bestel het boek hier »